296
post-template-default,single,single-post,postid-296,single-format-standard,qode-social-login-1.1.3,stockholm-core-1.1,select-theme-ver-5.1.8,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

BINNENKIJKEN IN EEN FINCA OP IBIZA

Voor het interieur platform van Barts Boekje, Bart Bouwt maakte ik de allereerste binnenkijker, en wel op Ibiza. Bij Bas en Linda Wit die samen met hun 3 kinderen Teun, Isa en Sky in een 300 jaar oude Finca wonen midden in het mooie binnenland van Ibiza. We logeerden in september 10 dagen bij Bas en Linda in de Casita die ze verhuren. 

Het huis is prachtig ingericht en er is gebuikt gemaakt van veel natuurlijke materialen. En overal hangen mooie foto’s gemaakt door Linda, die ook fotografe is. Het land om en het land is prachtig, mooie fruitbomen, meerdere gezellige zitjes, fijne ligbedden aan het zwembad met uitzicht over de vallei. We zijn benieuwd naar de vrouw achter al dit moois, de motivatie achter hun verhuizing, waar haalt Linda haar interieur inspiratie vandaan en wat zijn haar shopping tips. 

Kan je kort iets over jou en je mooie gezin vertellen?

Bas en ik zijn al 13 jaar samen en ik ben nog steeds iedere dag verliefd en ontzettend dankbaar met mijn beste vriend aan mijn zijde. Samen hebben we heel wat momenten moeten vallen en opstaan maar problemen zijn er gelukkig om opgelost te worden, in elkaar geloven en in connectie blijven. Ego’s aan de kant en uiteindelijk wordt alles steeds mooier en intenser maar daar moet je wel voor blijven werken. Teun (10), Isa (9), Skye (5) maken ons team helemaal compleet, en uiteraard onze hond “mascotte” Bobby. De kinderen zijn allemaal in Amsterdam geboren dus we zijn dit avontuur echt bewust met zijn vijven aangegaan. 

Hoe lang wonen jullie op het eiland?

We wonen nu voor 2 jaar vast op het eiland. Daarvoor gingen we regelmatig op en neer en zijn we in 2012 ook getrouwd op het eiland. Tussendoor hebben we veel mooie plekken gezien maar op het eiland aankomen voelde toch echt als “thuis” komen en moesten we deze stap gewoon een keer maken.

Waarom hebben jullie de overstap gemaakt?

In Amsterdam ging ik al snel mee in de wereld van kinderen waar ze zoveel moeten en zoveel spiegelen. Waar ze teveel kleding hebben, telkens alles nieuw willen en op jonge leeftijd als modepopjes door het leven moeten en waar ze dit ook nog eens leuk vinden en als ideaal zien. Het knaagde al aan me want ik wilde het eigenlijk allemaal zo anders. Ik heb het gevoel dat ze hier kunnen ontwikkelen wie ze nou eigenlijk echt zijn en niet om hoe ze eruit zien. Waar ze zichzelf kunnen zijn en niet in een hokje hoeven te passen of er hetzelfde uit te zien als iedereen. Ze kunnen naar zichzelf kijken en de eigen unieke persoon zijn wie ze zijn. Er zijn hier weinig prikkels, we staan ontzettend dicht bij de natuur en kunnen helemaal meegaan in de “slowliving” mentaliteit. Haast bestaat niet hier op het eiland, manana manana. Dit is ook niet altijd even makkelijk maar je moet die knop hier gewoon echt omzetten. Het eiland werkt niet mee als je teveel wilt of snel iets wilt.  We wonen op het platteland en kunnen gerust als we onderweg zijn gewoon even stil gaan staan en de schapen wat te eten geven, stemmetjes bij de vogels verzinnen, bloemen bekijken of gewoon de auto even neerzetten om de zon onder te zien gaan. Er wordt iedere dag buiten gespeeld en ik krijg weer vieze kinderen thuis die lekker hebben lopen rommelen in de natuur. Daarnaast leren de kinderen te delen. Doordat wij onze Casita verhuren groeien zij op met regelmatig gasten op ons terrein. Iedereen wordt enthousiast ontvangen door de kinderen en ze spelen graag met de kinderen die komen logeren en delen hun “territorium” en vaak ook speelgoed. Een enorme groei in hun sociale ontwikkeling. Iedereen die verblijft kan vrij zijn gang gaan waardoor een respectvolle saamhorigheid ontstaat. Je mooie plekje delen met andere mensen en die dan zo zien genieten en uitrusten geeft een heel warm gevoel. 

Wat is het grootse verschil met het leven in Nederland en Leven op Ibiza

Het voelt als “thuis”. Er gaat geen dag voorbij en ik ben aan het genieten. Met 300 zon dagen per jaar is dat licht al heel fijn natuurlijk maar met name van de natuur, de vrijheid, de rust en het toch makkelijker met elkaar verbonden zijn. In Amsterdam was ik altijd druk, soms wist ik zelf niet eens waarmee. Een hoop ruis, de druk, het gehaast, veel prikkels. Op dat moment had ik het nog niet eens door maar sinds de verhuizing kon ik opeens echt adem halen. Hier vonden we onze rust en schoonheid waar we eigenlijk zo naar verlangden, het voelt als heel ver weg van een wereld waar zoveel regels gelden, zoveel hokjes zijn waar je in moet passen en zoveel naar elkaar wordt gekeken. Het eiland heeft me geleerd dat rust en alleen zijn heel fijn is, ik hoef geen afleiding te zoeken. Eindelijk eens naar mezelf kijken en voelen en je dan realiseren dat alles al helemaal perfect is.

Hoe zou je jouw interieur stijl omschrijven?

Toch wel een beetje een mix van van alles. Ons huis is een oude finca van 300 jaar oud en hier zie je nog kleine details terug van de boerderij die het ooit was. We woonden eerst in het zuiden van het eiland in een iets moderner huis maar onze droom was toch wel een oude finca. Toen dit huis op ons pad kwam en ook nog eens met het waanzinnige uitzicht, de rust en privacy konden we niet anders dan heel snel “ja” zeggen. We wonen hier nog maar vanaf februari dus zijn nog volop bezig in ontwikkeling. Door mijn werk heb ik wat contacten in Marokko waar ik graag wat mooie spullen laat maken, vintage van de enorme kringloopwinkel op het eiland, de mooiste kwaliteit linnen stoffen van Étoffe Unique waar wij contactpersoon hier op het eiland van zijn, de muren worden binnenkort allemaal aangepakt met Bauwerk paint om het iets warmer te maken en wat meer sfeer te geven en we maken het af met klein details die we meenemen van reizen wat voor ons mooie herinneringen zijn. Daardoorheen een vleugje van de Mediterraanse stijl en zo wordt het langzaam eigen.

Wat zijn je favo interieur shopping adresjes op Ibiza en/of in Nederland?

Op het eiland zitten er heel veel interieur winkeltjes langs de wegen. Je rijdt er zo voorbij en het is vaak lastig parkeren maar ik wil toch altijd even binnen speuren. Hier haal je toch altijd de leukste dingetjes vandaan. Er zitten een aantal hele fijne vintage winkels op het eiland waarvan één hele grote “Troc” Deze zit op de weg naar school toe dus terug moeten we altijd even stoppen om te kijken of er weer iets nieuws staat. Van stoelen tot lampen & vazen hebben we hier al meegenomen. Op zaterdag is de grote zaterdag markt in San Jordi, hier doe ik ook vaak even een rondje en neem ik altij wel iets mee. Daarnaast wonen we vlakbij “Sluiz” waar ik regelmatig even ben en loop ik toch ook altijd even bij de Zara Home naar binnen in de stad. Mocht ik echt iets specifieks hebben gezien dan bestel ik dat online want het blijft beperkt hier op het eiland.

Heb je nog een droom voor het huis?

We zijn nu bijna akkoord om de garage om te bouwen deze winter in een extra studio met eigen stuk tuin en uitzicht over de vallei. Een buitenkeuken en buiten badkamer. Verder langzaam wat kleine dingen aanpakken maar vooral heel erg blijven genieten. Er gaat geen dag voorbij of ik heb dat moment even.. Het moment dat je even om je heen kijkt en denkt:” we did it, kijk ons nou eens even!” Verder is de olijfgaard lekker aan het groeien en lijkt het ons geweldig om straks naast eigen olijfolie ook eens een eigen wijn te kunnen gaan maken.

Wil je de lezers nog iets meegeven?

Doen, doen, doen en blijven geloven. Niet in angsten of “what if” denken maar in “even if”. Dromen zijn er om waar te maken en er is altijd nog een weg terug. Geloven en positief denken is volgens mij echt the key. En vooral iedere dag even stil staan en naar jezelf en je leven kijken en denken het is al genoeg, je bent genoeg. Je bent al heel ver gekomen, neem de tijd en geniet daarvan. Geniet van het hier en nu van je leven dan wordt het vanzelf zonder teveel wensen en verwachtingen steeds mooier en alles is mogelijk. Kijk niet naar anderen en doe vooral wat je zelf mooi vind en gelukkig & blij van wordt.