781
post-template-default,single,single-post,postid-781,single-format-standard,qode-social-login-1.1.3,stockholm-core-1.1,select-theme-ver-5.1.8,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

KERST FEESTDAGEN TAFEL STYLING

Dit jaar heb ik even geen zin in een grote boom in huis en wilde ik graag wat anders doen. Misschien weten jullie nog dat ik boven de eettafel een hangende Pampas decoratie had gemaakt. Hij zag eruit zoals op de onderstaande foto. Ik besloot tussen de pampas takken groene kersttakken te steken. Ik koos voor pinus stakken omdat deze niet te zwaar zijn. Voor een beetje ‘shine’ deed ik er wat zilver gespoten Asparagus takken tussen. Ik kocht de takken bij tuincentrum Osdorp. Ook super leuk uitje met kids trouwens; je kan er met een skilift een rondje maken boven het kerst miniatuur dorp. Mijn hangende decoratie heb ik vast gemonteerd aan een 3 poot lamp, heb je dit nu niet dan kan je ook heel makkelijk iets soortgelijks maken met een tafelklem. Dit kan je kopen bij bijvoorbeeld intratuin, CASA of XENOS.

TIPS VOOR DE TAFELSTYLING

Ik houd enorm van mooie interieurs (duh) en dat dingen er mooi uit zien, maar het hoeft voor mij niet te perfect en te formeel gestyled. Ik vind het belangrijk dat het er gezellig en gedwongen uitziet. Dat is deze tafel voor mij. Natuurlijk staat er nog geen echt eten op deze tafel, de kerstdagen moeten ook nog komen maar dit geeft voor mij wel de juiste sfeer weer. 

Ik heb gekozen voor een linnen tafelkleed. Linnen kreukt een beetje wat weer de nonchalante look geeft. Over het midden van de tafel heb ik nonchalant kleine gouden sterretjes gestrooid, voor wat glans. deze koop je bij feestwinkel of bijv. op bol.com. De borden en de kommen zijn van CASA en het glaswerk zijn erfstukken van de oma’s. Zo geef je het een persoonlijke touch. In de vaasjes heb ik wat tapas takken in combi met pinus takken gedaan en weer de zilveren asparagus takken erbij. Het gouden veren kerstboompje komt van YAYA, net als het gouden vaasje. De minimalistische gouden kaarsenstandaards komen van CASA. Voor weer een beetje de natuurlijke touch heb ik kastanjes en dadels op tafel gelegd ter deco.

Fotocredits: De foto’s zijn gemaakt door de getalenteerde en lieve Pien van @storiesbypienwww.storiesbypien.com