1718
post-template-default,single,single-post,postid-1718,single-format-standard,qode-social-login-1.1.3,stockholm-core-1.1,select-theme-ver-5.1.8,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

PUBLICATIE KAMERTJE BO IN OUDERS VAN NU

Afgelopen april kwam de editie van Ouders van Nu uit, mét een uitgebreide reportage van Bo haar kamertje, hoe leuk! In dit blog geef ik jullie een rondleiding in het kamertje van Bo, met allerlei tips en tricks!

Bo sliep eerst aan de voorkant van ons huis, maar wonend in Amsterdam bleek dat toch té rumoerig te zijn. We besloten om haar kamertje te gaan verhuizen naar de achterkant van onze woning. Voor mij was dit natuurlijk geen enkel probleem; dit zorgde weer voor een leuk, nieuw projectje!

Van te voren mocht Bo zelf uit vijf behangetjes kiezen, natuurlijk had ik al een voorselec- tie gemaakt.. 😉 Bo koos voor de ballerina’s passend bij haar liefde voor dansen. Het be- hang ‘Cosmic Dancers’ van May and FaY combineerde perfect bij de roze lambrisering die er al zat. Om het behangetje af te werken plaatste ik een sierlat op de muur. Onder het mom van ‘wie wat bewaart, die heeft wat’ verfde ik de sierlat mee met een restje muurverf die ik nog had staan.

En zo was de basis van Bo haar kamertje klaar: tijd dus om te gaan verhuizen én te sty- len. Sommige meubels zijn meeverhuisd, maar niet alles, zo paste haar hangkast niet in deze kamer. In plaats daarvan maakte ik een hangend kledingrek.

Ook haar boekenrekjes gingen mee, deze gaf ik een nieuwe look door er webbing tegen- aan te nieten. Dit past natuurlijk perfect binnen het boho stijltje van haar kamer. Bo haar rotan bed van Karwei hadden wij onlangs aangeschaft, ik had er een romantische he- mel bij gekocht, maar qua kleur vond ik deze niet passend bij het behang. Ik besloot om zelf een ‘bed drape’ te gaan maken van een lap stof die ik, wederom, nog had liggen. In nog geen halfuur was de ‘bed drape’ af en hing deze aan het plafond.

Benieuwd naar hoe ik het kledingrek, boekenrek en ‘bed drape’ in een paar simpele stap- pen maakte? Kijk dan onderaan dit blog voor de DIY’s!

Verder vind ik het erg fijn als spullen een tweede leven krijgen, ik rouleer dus maar al te graag. Zo was het kastje met kratjes erin voorheen de hangende commode van Benja. Ik vind het leuk om zo’n oud kastje een moderne look te geven door er plastic kratjes in te zetten. Het kleed was van de oma van Fleur. Je zou toch denken dat alle oma’s een rood vloerkleed hebben, dus waren wij maar al te blij met de eigenzinnige keuze van Fleur’s oma. Al met al is het een heerlijk kamertje geworden!

Liefs, Suus

DIY Kledingrek

Benodigdheden: Dikke bamboestok (let op: er moet wel een kledinghanger overheen passen), ketting in gewenste kleur, 2 kleine schroefjes met oog, 2 plafondschroeven met oog + plafond pluggen

Schroef 2 haakjes in het plafond ter breedte van de stang. Draai aan de zijkant van de houten stok 2 oogjes. Knip vervolgens twee keer de ketting op maat op de gewenste hoogte. Daarna kun je de 2 kettingen aan de plafondhaken hangen en tot slot hang je ook de houten stok eraan, klaar is kees!

DIY Boekenrek

Benodigdheden: IKEA FLISAT rekjes, webbing, tacket & nietjes (speciale niettang te koop bij bouwmarkt of online, vanaf €16,-)

De IKEA FLISAT boekenrekjes zijn erg bekend, ze zijn beschikbaar voor op de wand en voor op de grond. Ik heb deze boekenrekjes een ‘upgrade’ gegeven door er webbing tegen- aan te nieten, zo heb je binnen no-time een gepimpt boekenrekje! Voordat je de rekjes in elkaar zet (gebruik hiervoor de IKEA handleiding), niet je door middel van een tacker de webbing tegen het houtwerk aan. Maak de webbing eerst nat, voordat je deze tegen het houtwerk bevestigd. Op deze manier zal de webbing gaan uitzetten, vervolgens niet je de webbing nat vast. Deze krimpt dan weer en zo krijg je de webbing op een strakke manier tegen het houtwerk aan!

DIY Bed Drape

Benodigdheden: Stof, 2 schroeven met oog + plafond pluggen, 2 bamboe stokjes

Voor het maken van de ‘bed drape’ heb ik als stof een terra dubbel laagste baby cotton gebruikt. Dit kun je vergelijken met een hydrofiele stof, deze kun je op de meeste markten kopen. Tip: kies stof uit die nét wat breder is dan het bed, voor de lengte neem je 2 keer de hoogte + de lengte van het bed + 20%, zo komt je stof mooi in een boog te hangen! De stof drapeer je over 2 bamboe stokjes (deze zijn te koop bij de bouwmarkt). Draai 4 keer een witte schroef met oogje in het plafond, hier kun je de stok door steken. Stem goed de dikte van de stok af op de diameter van het oogje van de schroef!

No Comments

Post a Comment